Echtpaar Katzenbauer-Graus uit Orbis De Egthe aan het woord

“Wij zijn content!”

Terwijl mijnheer Katzenbauer (93) liefdevol verzorgd wordt na het middagdutje, vertelt zijn vrouw (90) enthousiast over het 65-jarig huwelijksfeest dat zij onlangs gevierd hebben.
“Het was een prachtige dag! Onze 4 kinderen hadden van alles georganiseerd. Rondom onze deur was een mooie krans gemaakt. Overdag hebben we bezoek gehad van de burgemeester, met wie we op de foto zijn gegaan. Deze foto staat hier op de kabelkrant. Dat is erg leuk. Ik heb er pas nog met een van de kleinkinderen naar gekeken.
’s Middags hebben we met familie en kennissen een gezellig etentje gehad in een prachtig versierd restaurant, gevolgd door een receptie en een feest. Tijdens de receptie zijn we ook verwend door een groot aantal medewerkers. En medebewoners. Dan merk je toch dat je met veel mensen een band opbouwt als je hier woont.”

Het echtpaar Katzenbauer woont inmiddels 8 jaar in Orbis De Egthe en is zeer tevreden. Mijnheer is halfzijdig verlamd en heeft een gezichtsbeperking. Hij krijgt dagelijks hulp bij de persoonlijke verzorging. “Het verplegend personeel is hier erg goed. Mijn man wordt goed in de gaten gehouden. Ook ’s nachts komen ze nog een of twee keer kijken of alles in orde is. Het is toch prachtig dat wij door hier te wonen nog samen kunnen zijn. We doen alles samen. In Orbis De Egthe is veel te doen. We gaan bijvoorbeeld graag naar een concert in het restaurant. Of met het busje een uitstapje maken, zoals naar Intratuin.”
Mevrouw kan en doet nog alles zelf. “Voor het eten wordt prima gezorgd. Maar als de kinderen en kleinkinderen komen, wil je toch graag iets in huis hebben. Ik doe de boodschappen zelf, bij de rijdende winkel die twee keer per week bij de voordeur komt of ik loop even naar het centrum van Echt. Het bevalt ons hier. Wij zijn content!”

Disclaimer Copyright © Orbis 2014 | Orbis Medisch en Zorgconcern